Navigācija
Your Cart

Degvīns/Brendijs/Rums

Degvīns/Brendijs/Rums

Ikviens, kurš domā, ka spāņu alkohols ir tikai vīns, dziļi maldās. Ir liels skaits spāņu stipro alkoholisko dzērienu. Tos ražo, fermentējot izejvielas no augļiem vai dārzeņiem. Populārākie no tiem, spāņu brendijs – Heresa brendijs un spāņu degvīns – El aguardiente de orujo. 

Spāņu brendijs – faktiski, spāņu konjaks. Spāņu brendiju sauc arī par Spānijas heresa brendiju. Tradicionālais spāņu stiprais alkoholiskais dzēriens jau vairākus gadu desmitus tiek ražots Spānijas dienvidos no spirta un vīna destilātiem, kas vairāk nekā 6 mēnešus izturēti amerikāņu, retāk franču ozolkoka mucās. Turklāt pirms spāņu brendija šajās mucās vismaz trīs gadus tiek glabāts heress (Jeres) - stiprināts vīns, ar alkohola saturu 15,5 - 25%. Sākotnējā heresa veids nosaka galīgo brendija veidu. Piemēram, spāņu heresa brendijs Fino vai Manzanilla mucās ir viegls un elegants. No Pedro Jimenez - tik spilgts, piesātināts un teksturēts, ka ar lielāko vēlmi jūs to neizdzersiet daudz.

Destilātu iegūst ar divām destilācijas metodēm. Tas, kurš ir vienkāršāks - Destilado - īpašās nepārtraukta cikla kolonnās. Tas ir spēcīgs (dažreiz līdz 95 grādiem), lēts un garlaicīgs. Labāks un interesantāks variants - Holandas - veidojas Alquitara destilatoros, kas tiek apsildīti ar ozolkoka malku. Tas nav ļoti spēcīgs (līdz 70 grādiem), bet aromātisks. Brendija izturēšana Spānijā tiek gatavota pēc “Solera” sistēmas, kad vecais brendijs tiek pastāvīgi sajaukts ar jaunāku brendiju. Tas ļauj sasniegt vienmērīgu un daudzpusīgu garšu. Nogatavināšanas procesā labs spāņu brendijs zaudē stiprumu līdz 36-45 grādiem.

Dažkārt heresa brendiju Spānijā saldina ar heresu. Dažos gadījumos tiek izmantotas citas piedevas, tostarp apelsīns un karamele. Bet labākajiem dzērieniem nekas netiek pievienots. Spānijas heresa brendijs ir atļauts izturēt tikai īpašā Andalusia apgabalā, ko sauc par heresa trīsstūri. Tas atrodas Cádiz  provincē starp Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda un El Puerto de Santa María pilsētām. Spāņu brendijs tiek gatavots no Airen un Palomino vīnogām. Ik gadu tiek saražoti aptuveni 76 miljoni pudeļu augstas kvalitātes spāņu brendija. Spānijas brendiju klasificē pēc izturēšanas laika un gaistošo vielu satura:

Solera (novecošanās vismaz sešus mēnešus, gaistošo vielu saturs nav mazāks par 2 g litrā);

Solera Reserva (novecošanās vismaz trīs gadus, gaistošo vielu saturs nav mazāks par 2,5 g litrā);

Solera Gran Reserva (izturēts vismaz desmit gadus, gaistošo vielu saturs nav mazāks par 3 g litrā).


Spēcīgākais spāņu alkoholiskais dzēriens tiek saukts par El aguardiente, kas nozīmē "uguns ūdens" vai "degošs ūdens". El aguardiente ir izgatavots no orujo vīnogu sēklām, kātiem un mizām, kas palikušas pāri no vīna darīšanas procesa. Pēc raudzēšanas atvērtās tvertnēs izejvielas ievieto metāla destilācijas kubos – alikitaros. Destilācijas process ir vienreizējs un parasti ilgst ne vairāk kā sešas stundas. Sastāva, garšas un ražošanas tehnoloģijas ziņā aguardiente de orujo ir tuvu itāļu grappai, gruzīnu čačai, Čīles un Peru pisco. Spāņu stiprais alkoholiskais dzēriens, kas iegūts destilācijas rezultātā, ir bezkrāsains. Amatnieciskajā ražošanā tas ir nedaudz duļķains. Industriālajā - pilnīgi caurspīdīgs.

Tiesa, dažas aguardiente de orujo šķirnes mucās iztur vairākus gadus. Tad šis spāņu stiprais alkoholiskais dzēriens kļūst zeltains un pat dzintarains. Ja aguardiente de orujo gatavo uz garšaugiem, medus, garšvielām vai kafijas bāzespupiņām, tas iegūst dažādus dzeltenas, zaļas un brūnas nokrāsas. Spāņu degvīns tiek ražots galvenokārt ziemeļos, tā stiprums sasniedz 80%!


Veids: salds anīsa degvīns, 48%Pasniegšana: t°C 4-6, atdzesētu, tīrā veidā mazajās glāzītēs vai, kā kokteiļa sastāvdaļuDegvīns tradicionāli pagatavots simtgadīgos vara destilācijas aparātos no ūdens, spirta, anīsa, garšaugiem un cukura.Pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga Jūsu veselībai.Ražots: L..
21.00€
Bez PVN:17.36€
Veids: degvīns, 40%Pasniegšana: t°C 5-10, pie sarkanās gaļas un izturētiem sieriemDegvīns ir sauss ar labu intensitāti mutē, specīgs, nepiesātīgs, ar nelielu rūgtumu, kas tam piešķir personību. Zīdaini noturīga pēcgarša.Pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga Jūsu veselībai.Ražots: Bodegas y Destile..
22.00€
Bez PVN:18.18€
Apraksts: Dios Baco datēts ar 1765. gadu, ražojot augstas kvalitātes produktus ar tādu pašu filozofiju kā tad, kad tā tika dibināta. Rums ir nogatavināts amerikāņu ozolkoka mucās vismaz 3 gadus, iegūstot unikālu kvalitāti un dabīgu krāsu.Pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga Jūsu veselībai.Ražots:..
25.30€
Bez PVN:20.91€
Veids: degvīns, 45%Pasniegšana: t°C 5-10, pie sarkanās gaļas un izturētiem sieriemĻoti labas intensitātes aromāti ar nelielām atmiņām par ogu kauliņiem un balzamiko notīm. Perfekti integrēts alkohols. Smalkas un izteiksmīgas nianses. Neliela sarkano ogu sajūta. Noturīga pēcgarša.Pārmērīga alkohola l..
29.50€
Bez PVN:24.38€
Veids: degvīns, 48%Pasniegšana: t°C 5-10, pie sarkanās gaļas un izturētiem sieriemEksotisku augļu aromāti ar nelielu augu atmiņu, svaigi, ļoti smalki un delikāti. Izcilas kvalitātes spirts, ļoti labi integrēts un aromātisks. Smalka un intensīva aukslejas vidus daļa, kur izceļas eksotisko augļu notis..
29.50€
Bez PVN:24.38€
Veids: brendijs, 40%Reģions: PenedesPasniegšana: t°C 16-18, ar melno šokolādi, kā arī dažādu kokteiļu pagatavošanaiIzturēšana: 3 gadi – jaunais brendijsAromāts ar intensīvu augļu nokrāsu, sacukurotām sukādes notīm un ceptām kakao pupiņām. Piemīt sausa garša ar dominējošo žāvēto plūmju, sacukurota vī..
30.50€
Bez PVN:25.21€
Veids: brendijs, 38%Reģions: JerezPasniegšana: t°C 22-25, ar kafiju, kā arī ar vieglām gaļas uzkodām un sieruIzturēšana: ozolkoka mucāsBrendijs ar piesātinātu un labi sabalansētu garšu, tāpēc garša ir spēcīga, bet tajā pašā laikā maiga. Ļoti aromātisks.Pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga Jūsu ve..
39.00€
Bez PVN:32.23€
Izturēts ozolkoka mucās. Brendijs ar piesātinātu un labi sabalansētu garšu, tāpēc garša ir spēcīga, bet tajā pašā laikā maiga. Ļoti aromātisks.Pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga Jūsu veselībai. Ražots: Bodegas y Destilerias del Sur,S.A.,Spānijā.Izplatītājs: SIA ”Rialto”Attēlam ir ilustratī..
39.00€
Bez PVN:32.23€
Veids: Londonas sausais ziedu džins, 43%Pasniegšana: t°C 13, ideāla un klasiska kombinācija - džins ar toniku un leduBalvas: Zelta medaļa Gin Jubilee Kuala Lumpur sacensībās 2016. gadāSastāvā: 12 augu vielas. Bagāta un maiga garša, kur hibiska ziedlapiņu saldumu līdzsvaro apelsīna mizas rūgtums.Pārm..
39.00€
Bez PVN:32.23€
Veids: elites šķirne klasiskais Londonas sausais džins, 43%Pasniegšana: t°C 13, atdzesētu, tīrā veidā mazajās glāzītēs vai, kā kokteiļa sastāvdaļuBalvas: bronzas medaļa prestižajā Spirits Awards konkursā Sanfrancisko 2014. gadā, zelta medaļa starptautiskajā Wine & Spirit konkursā Londonā 2015. g..
39.00€
Bez PVN:32.23€
Veids: brendijs Premium klases, 40%Reģions: PenedesVīnogu šķirne: Uni Blanc – vienas no galvenajām vīnogu šķirnēm, no kā tiek ražots brendijs Pasniegšana: t°C 16-18, ideāli ar melno kafiju, kā arī ar baltās gaļas vieglajām uzkodām  un augļiemIzturēšana: 5 gadi Balvas: 2014.gadā starpt..
39.90€
Bez PVN:32.98€
Ražots, destilējot jaunus baltos augļu vīnus, un izturēts saskaņā ar Solera y Criaderas sistēmu vismaz 15 gadus Amerikas ozolkoka mucās.Sena sarkankoka krāsa ar garšu līdz vaniļas un ozola aromātam. Mīksta un samtaina garša ar garu nokrāsu, kas atgādina saldo Pedro Ximenez vīnu, kas iepriekš bija ta..
57.00€
Bez PVN:47.11€
Veids: brendijs, 38%Reģions: JerezPasniegšana: t°C 18-20, ar ūdeni vai ledu, kā arī pie kafijasIzturēšana: ozolkoka mucāsLuis Enrique” – cēls, maigs, delikāts brendijs, ar lielisku, izcilu un unikālu garšu. Brendijs izturēts gadiem ilgi ozolkoka mucās, kur iepriekš bijis no Pedro Ximenez vīnogām raž..
69.00€
Bez PVN:57.02€
Veids: augstas kvalitātes brendijs, 40%Reģions: PenedesVīnogu šķirnes: Macabeo un Xarel.loPasniegšana: t°C 16-18, ar kafiju, kā arī ar vieglām gaļas uzkodām (hamonu) un izturētu sieruIzturēšana: 8 gadi Bagāts aromāts, mēreni salds, ar vaniļas, koksnes un dateļu notīm. Brendijs ar riekstu-krējum..
69.90€
Bez PVN:57.77€
„Imperial”- cēls,maigs,delikāts brendijs,ar lielisku,izcili sabalansētu garšu. Brendijs izturēts gadiem ilgi ozolkoka mucās, kur iepriekš bijis no Pedro Ximenez vīnogām ražotais vīns"Oxford 1970",kurš piedod brendijam īpašo garšu. Pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga Jūsu veselībai. Ražots: ..
89.00€
Bez PVN:73.55€
José Páez's Bocoy ir jaukts viskijs, kas dzimis Skotijā, destilēts un izturēts ozolkoka mucās 12 gadus.Šī viskija īpašība ir otrais nogatavinājums mūsu vīna darītavā  Jerez de la Frontera, kur tas tiek nogatavināts un rafinēts Sherry mucās 1 gadu, līdz sasniedz unikālu aromātu un garšu.Ražots S..
89.00€
Bez PVN:73.55€
Parādīt 1 līdz 16 no 16 (lapuses: 1)