Jauktie sieri

Šajā kategorijā nav preču.
Jūsu grozs ir tukšs!
Kurš gan nezina tādus siera ražošanas milžus kā Nīderlande, Francija un Itālija. Viņu Gouda, Camember un Parmesan jau sen ir visiem dzirdēti un iekarojuši savu auditoriju. Ko jūs zināt par spāņu sieriem? Neko? Tikmēr tie ne ar ko neatpaliek no saviem konkurentiem, ir gardēžu novērtēti un iegūst starptautiskas balvas!
Spāņu virtuve nav iedomājama bez siera. Hamons un siers ir bijuši spāņu virtuves pamats kopš seniem laikiem. Tāpēc gadsimtu gaitā spāņi ir guvuši ievērojamus panākumus siera gatavošanā. Rituļi tiek ražoti gan ģimenes saimniecībās, kur siera gatavošanas tradīcijas tiek nodotas no paaudzes paaudzē, gan lielajās siera ražotnēs rūpnieciskā mērogā.
Kādus sierus var atrast Spānijas pilsētu plauktos? Svaigus un izturētus; no ļoti mīksta līdz cietam, kā akmens; ar cēlu pelējumu un bez tā; pievienojot garšaugus, trifeles, garšvielas un alkoholu. Kā redzat, katrs atradīs kaut ko sev tīkamu!
Izgatavots siers tiek no govs, aitas vai kazas piena. Bieži tiek praktizēta arī vairāku veidu sajaukšana. Uz produkta jūs vienmēr atradīsit izturēšanas termiņu. To apzīmē ar šādiem vārdiem:
-tierno - ļoti svaigs, nedaudz vairāk par nedēļu;
- semi-curado - no 2 līdz 4 mēnešiem;
-curado - 6 mēneši;
-viejo - 10-12 mēneši;
-añejo - gads vai vairāk.
Īsta spāņu siera garša Jūs var pārsteigt!
Jauktie sieri tiek gatavoti no divu vai trīs veida pienu maisījumiem: aitas, govju un kazas. Tādiem sieriem piemīt patīkama garša un aromāts, ideāls variants brokastīm.
Šajā kategorijā nav preču.