Navigācija
Your Cart

Aitas siers

Aitas siers

Kurš gan nezina tādus siera ražošanas milžus kā Nīderlande, Francija un Itālija. Viņu Gouda, Camember un Parmesan jau sen ir visiem dzirdēti un iekarojuši savu auditoriju. Ko jūs zināt par spāņu sieriem? Neko? Tikmēr tie ne ar ko neatpaliek no saviem konkurentiem, ir gardēžu novērtēti un iegūst starptautiskas balvas!

Spāņu virtuve nav iedomājama bez siera. Hamons un siers ir bijuši spāņu virtuves pamats kopš seniem laikiem. Tāpēc gadsimtu gaitā spāņi ir guvuši ievērojamus panākumus siera gatavošanā. Rituļi tiek ražoti gan ģimenes saimniecībās, kur siera gatavošanas tradīcijas tiek nodotas no paaudzes paaudzē, gan lielajās siera ražotnēs rūpnieciskā mērogā.

Kādus sierus var atrast Spānijas pilsētu plauktos? Svaigus un izturētus; no ļoti mīksta līdz cietam, kā akmens; ar cēlu pelējumu un bez tā; pievienojot garšaugus, trifeles, garšvielas un alkoholu. Kā redzat, katrs atradīs kaut ko sev tīkamu!

Izgatavots siers tiek no govs, aitas vai kazas piena. Bieži tiek praktizēta arī vairāku veidu sajaukšana. Uz produkta jūs vienmēr atradīsit izturēšanas termiņu. To apzīmē ar šādiem vārdiem:

-tierno - ļoti svaigs, nedaudz vairāk par nedēļu;

- semi-curado - no 2 līdz 4 mēnešiem;

-curado - 6 mēneši;

-viejo - 10-12 mēneši;

-añejo - gads vai vairāk.

Manchego, ir slavenākais Spānijas siera pārstāvis ārpus valsts. Tas nāk no Castilla-La Mancha un tiek uzskatīts par vecāko sieru Spānijā. Manchego cietais siers tiek izgatavots no vietējo Manchego šķirnes aitu piena, lielos rituļos, katrs 1-3 kg, garoza ir dekorēta ar raksturīgu rakstu, pēc kura to var uzreiz atpazīt. Manchego minimālā nogatavināšanas pakāpe ir no semi-curado un vecāka, un no tā ir atkarīga arī garša: no vājas, viegli skābas līdz bagātīgai. 2012. gadā Manchego ieguva pirmo vietu World Cheese Awards starp 2000 citiem sieriem no visas pasaules. Piekrītu, tas daudz ko izsaka!

Īsta spāņu siera garša Jūs var pārsteigt!

Aitas siers ir ieliska aukstā uzkoda vai siera plates sastāvdaļa, siers var arī  piedot īpaši izteiktu garšu mērcēm, pastai vai salātiem. 

Ieteicamā siera saderība ar citiem pārtikas produktiem
SIERS un VĪNS - klasiskais duets:
 jo vairāk piesātināta siera garša, jo izteiktākai jābūt vīna garšai. Svaigie, mīkstie sieri labāk sader ar maigiem vīnu veidiem;  
 vīni, kas satur alkoholu vairāk kā 14,5 % , labi sader kopā ar spilgti izteiktu nobriedušo siera garšu. Vīni ar alkohola stiprumu mazāk kā 12 % labāk akcentē svaigo un maigo sieru garšu.
 ieteicams, lai siers un vīns būtu no viena reģiona, tad tie lieliski papildinās viens otru.
SIERS un DŽEMS - mums neierasts savienojums. Paņemiet siera šķēlīti un 1-2 džema karotītes - izbaudīsiet pavisam jaunu garšu. Jūs sajutīsiet garšas sprādzienu - saldā džema un pikantā siera pēcgaršu. 
 svaigie sieri labi sader ar mūsu ziedlapu sērijas džemiem: no magoņu, apelsīnu, jasmīnu, rozes vai vijolīšu ziediem;  
 kazas sierus labāk baudīt ar augļu džemiem: vīnogu, ananāsu, granātābolu vai vīģu;
 pie izturētiem sieriem labāk baudīt  pikantos džemus: sarkanvīna, sarkano piparu, tomātu, alus vai sīpolu. 
SIERS un ETIĶI - sieriem piesātināto pienu garšu nepieciešams skābums, lai akcentētu siera garšu. Pietiek to sasmērēt vai iegremdēt izturētā balzametiķī.  

Puscietais aitas siers, kas izturēts 45 dienas. Lielisks savienojums - aitas siera saldums ar aso un pikanto čili garšu. Uzrīvēti piešķir salātiem neaizmirstamu un patīkamu asumiņu.  Puscietās siera šķirnes labi sader kopā ar sausiem vai pussausiem sarkaniem vīniem. Pamēģiniet  izveidot sa..
5.60€
Bez PVN:4.63€
Sastāvdaļas: aitas PIENS, sāls, himozīns, kalcija hlorīds, lizocīms (OLAS), siera fermenti, olīvu eļļa. Tauku saturs sausnā 55%.Uzglabāt ledusskapī pie+4°-+8°C.Produktauzturvērtība (100g): enerģētiskā vērtība 1750kJ/420kcal,tauki 36.5g,tostarp piesātinātās taukskābes 25.5g,ogļhidrāti 0.2g,tostarp cu..
5.90€
Bez PVN:4.88€
Cietais siers no pasterizēta aitas piena, kas izturēts 5 mēnešus. Garšīgs siers ar piesātinātu brendija garšu. Ideāli sader kopā ar sarkanvīnu no spāņu reģiona Rioja -  Vallemayor Reserva 2014 14%.Sastāvdaļas: aitas PIENS, brendijs, sāls, himozīns,  lizocīms (OLAS)  un siera fermenti...
6.70€
Bez PVN:5.54€
Puscietais siers - ideāls  svaigā aitas piena un labāko Spānijas. melno olīvu savienojums. Aromātiskais siers ar spilgto garšu lieliski sader ar sarkanvīnu no reģiona Ribera del Duero, piemēram, ar sarkanvīnu Marques de Pluma Roble 2017 14%.Sastāvdaļas: aitas PIENS, sāls, melnās olīvas, himozīn..
6.80€
Bez PVN:5.62€
Sastāvdaļas: aitas PIENS, tumšais alus, sāls, himozīns,  lizocīms (OLAS), siera fermenti. Tauku saturs sausnā 55%. Beztauku daļas mitrums 50%. Uzglabāt ledusskapī pie +4°-+8°C.Produkta uzturvērtība (100g):enerģētiskā vērtība 1750kJ420kcal,tauki 36.5g,tostarp piesātinātās taukskābes 25.5g,ogļhid..
6.90€
Bez PVN:5.70€
Cietais siers no pasterizēta aitas piena  rozmarīna apvalkā, izturēts 6 - 8 mēnešus.  Sieram piemīt spilgta un piesātināta garša  ar rozmarīna pēcgaršu. Labāk to pasniegt ar sarkanvīnu Alcardet Sommelier 2017 13%.  Interesants ir arī savienojums siers ar vermutu. Vermuts, pateico..
6.90€
Bez PVN:5.70€
Spānijas vizītkarte, siera ražošanai izmanto  Mančego” aitas šķirnes pienu. Vēl viens īpatnējs siera raksturojums - vaska apvalkā uzlikts zigzaga zīmējums, kas ir atpazīstams visā pasaulē. Cietais un nobriedušais siers,  izturēts līdz 6 mēnešiem. Tam piemīt izteikts aromāts un nedaudz asāk..
7.40€
Bez PVN:6.12€
Neticama kombinācija -maigs svaigais siers ar izsmalcināto trifeļu aromātu neatstās vienaldzīgus īstos gardēžus. Siera aromātu labāk var izcelt ar neitrālas garšas baltvīniem, rekomendējam baltvīnu Cantarranas Verdejo 2018 13.5%.Sastāvdaļas: svaigs neapstrādāts 100% aitas PIENS, siera fermenti un me..
7.60€
Bez PVN:6.28€
Spānijas vizītkarte, siera ražošanai izmanto  Mančego” aitas šķirnes pienu. Vēl viens īpatnējs siera raksturojums - vaska apvalkā uzlikts zigzaga zīmējums, kas ir atpazīstams visā pasaulē. Cietais un nobriedušais siers,  izturēts 6 –12 mēnešus. Tam piemīt izteikts aromāts un nedaudz asāka ..
7.80€
Bez PVN:6.45€
Parādīt 1 līdz 9 no 9 (lapuses: 1)