Spānija - galvenais olīvu piegādātājs visā pasaulē. Starp pazīstamākajām spāņu olīvu šķirnēm jāizceļ tādas šķirnes kā Manzanilla, Gordal, Verdial.
Galda olīvas - Vidusjūras diētas pamatelements, kas bāzējas uz dārzeņiem, maizi un putraimiem. Olīvas savienojumā ar citiem produktiem pastiprina ēdiena garšu un ir ikdienas raciona neatņemama sastāvdaļa.
- 100g olīvas satur tikai 150Kkal - tā pamatā ir pārsvarā monopiesātinātie tauki (līdz 77%)
- satur oleīnskābi, kas labvēlīgi ietekme sirds asinsvadu sistēmu;
- olīvas ir vitamīna E avots, dabīgs antioksidants, kas kavē šūnu vecināšanu;
- ap 5% sastāvā šķiedrvielas, kas ir veselīgas gremošanas traktam;
- sastāvā ir dabīgās aminoskābes, kas nepieciešamas mūsu ķermenim.