Navigācija
Your Cart

Dzirkstošie vīni

Dzirkstošie vīni

Augstas kvalitātes un neaizmirstami dzirkstošie vīni katrai gaumei, kas jebkurus Jūsu svētkus padarīs īpašus.

Spānijas dzirkstošo vīnu, tostarp pasaulslaveno "Cava" vīnu, var droši saukt par valsts lepnumu. Dzēriens guvis plašu atzinību. Spāņu dzirkstošajā vīnā cena un kvalitāte ir ideālā proporcijā: svaigs un viegls vīns ar harmonisku garšu konkurē ar franču šampanieti.

Par dzirkstošā parādīšanās gadu Spānijā tiek uzskatīts 1872. gads, kad Katalonijas vīndaris Dons Hosē Raventoss pēc ilgstošas franču šampanieša ražošanas tehnoloģijas izpētes saņēma savu pirmo dzirkstošo vīnu. Nosaukums "Cava" uzsver dzēriena individualitāti: tas apzīmē atsevišķu vīnu kategoriju, ko atļauts ražot pēc fiksētas tehnoloģijas 159 Spānijas pašvaldībās.

Macabeo, Charello, Parellada ir trīs galvenās "Cava" vīnogu šķirnes. Tās piešķir vīnam elegantu ziedu aromātu un augļu svaigumu.

"Cava" ir izgatavots no klasiskā šampanieša ar sekundāro fermentāciju un izturēšanu uz nogulsnēm pudelē. Tas ir sarežģīts un laikietilpīgs process, kas līdzinās franču šampanieša ražošanai.

Spānijas dzirkstošo vīnu klasifikācija pēc cukura satura:
Brut Nature – bez cukura;
Extra Brut – ar tā minimālo saturu līdz 6 g/l; 
Brut – 6-15 g/l (populārākā kategorija);
Extra Seco – 12-17 g/l;
Seco (sauss) – 15 -32 g/l;
Semi-seco (pussauss) – 32-50 g/l;
Dulce (salds) – vairāk nekā 50 g/l.

Spānijas dzirkstošo vīnu klasifikācija pēc izturēšanas laika:
Cava - izturēšanas laiks ir 9 mēneši vai vairāk (ar baltu marķējumu); 
Cava Reserva – izturēšanas laiks vismaz 15 mēneši (ar zaļu marķējumu);
Cava Grand Reserva – izturēšanas laiks vairāk nekā 30 mēnešus.

"Cava" ir lielisks aperitīvs. To pasniedz caurspīdīgās stikla glāzēs "fougère" vai "tulpe", piepildot tās līdz 2/3. Dzēriena pasniegšanas temperatūra ir 5-8 ° C, un, jo jaunāks ir vīns, jo vairāk tas tiek atdzesēts.

Šajā kategorijā nav preču.