Navigācija
Your Cart

Deserta vīni/Liķieri/Vermuti

Deserta vīni/Liķieri/Vermuti

Saldāku dzērienu cienītājiem piedāvājam visaromātiskākos saldos vīnus, liķierus un vermutus - ideāli, lai izbaudītu aukstos ziemas vakarus un ne tikai.

Ja pajautāsi tūristiem, kāds dzēriens viņiem asociējas ar Spāniju, vairums teiks, ka tā ir sangrija un viņiem būs taisnība.

Bet ne tikai viena sangrija ir slavena ar Spānijas zemi. Šodien parunāsim par dzērienu, ko vietējie ļoti mīl, bet atbraucēji nez kāpēc zina maz. Mēs runāsim par vermutu, kas ir iecienītākais aperitīvs Spānijā. Vermuts ir stiprināts vīns ar garšaugiem. Neaizstājamas sastāvdaļas ir Alpu vērmeles un hinīna koka miza, kas piešķir vermutam raksturīgu rūgtenu garšu.

Pasaulē slaveni itāļu zīmoli, piemēram, Martini, Cninzano. Tomēr spāņu zīmoli nekādā ziņā nav zemāki par tiem un daudzējādā ziņā pat tos pārspēj. Spāņu vermutam nav tik “smaga” garša, un to ir patīkami izgaršot.

Palutiniet sevi un atklājiet īstā katalāņu vermuta "Yzaguirre" garšu. Šis zīmols ir viens no vecākajiem Katalonijā.

Parasti to lieto kā aperitīvu pirms pamat ēdienreizes, lai pamodinātu un uzlabotu apetīti. Tomēr neviens nevar jums liegt baudīt šo brīnišķīgo dzērienu jebkurā jums ērtā laikā.

Vermutu parasti pasniedz atdzesētu, ar ledu un apelsīna šķēli. Glāzē vienmēr ievieto olīvu. Plus pasniedz klāt gāzētu ūdeni, lai jūs varētu atšķaidīt pēc garšas.

Lai sajustu šī dzēriena garšu, jāizvēlas tam piemērotas uzkodas. Vermutam ir sīva, rūgteni saldena garša, tāpēc sāļās uzkodas tam ir ideāli piemērotas. Piemēram, čipsi, olīvas, rieksti, noteikti siera veidi, anšovi. Papildus, standarta uzkodu (tapas), katrs bārs joprojām cenšas izdomāt savu unikālu, šim dzērienam raksturīgu uzkodu. Ļaujieties baudai, kā īsti spāņi, omulīgi iekārtojieties saules apspīdētā terasē un izbaudiet šo brīnišķīgo dzērienu.

Starp citu, par spāņu mīlestību pret vermutu, ka šī tradīcija ieņem nozīmīgu dzīves daļu, liecina fakts, ka ir īpašas iestādes, kas specializējas tikai šajā dzērienā, šos bārus sauc par “vermutērijām”. Labākās no tām atrodas Gracia apgabalā.

Pēc cukura satura spāņu vermutu iedala piecās kategorijās:

Extra dry (Īpaši sauss) – mazāk par 30 gramiem cukuru litrā;

Dry (Sauss) - no 30 līdz 50 gramiem litrā;

Half dry (pussauss) - no 50 līdz 90 gramiem litrā;

Half sweet (pussalds) - no 90 līdz 130 gramiem litrā;

Sweet (salds) – vairāk nekā 130 grami litrā.

Reserva vai Edición Limitada kategorijas vermuti tiek izturēti ozolkoka mucās. Atšķirībā no vīna, vermuts tajos nevis “noveco”, bet gan attīstās, iegūstot garšas stabilitāti un sarežģītību, bet nekādā gadījumā nezaudējot augu aromātu svaigumu. Tiek izmantota arī solera sistēma, ko parasti izmanto heresa vīniem.

Spāņu vermutu iedalījums pēc krāsas:

Riojo – Sarkans

Blanco – Balts


Šajā kategorijā nav preču.